El Consell confirma la data per implantar cabines de camions més segures i aerodinàmiques

Els camions amb la part davantera de la cabina més arrodonida començaran a circular per les carreteres europees a partir l’1 de setembre de 2020, una vegada que el Consell ha aprovat avui avançar la implantació d’un disseny més segur i ecològic.

La Decisió adoptada pels ministres modifica les normes que regeixen la mida màxima dels camions, a l’avançar la data en què es permet que el vehicle tingui major llargada per comptar amb una cabina més arrodonida sense reduir l’espai de càrrega. El 12 de febrer de 2019 va aconseguir un acord provisional entre la Presidència romanesa del Consell i el Parlament Europeu.

“Aquesta nova generació de cabines serà més segura, més eficient en l’ús del combustible i més còmoda per als conductors. Per tant: bones notícies per a tots els usuaris de la via pública, i també per al medi ambient.”
Răzvan Cuc, ministre de Transports de Romania

Aquesta part davantera més llarga de la cabina reduirà els punts sense visió per als conductors, fent que siguin més visibles per a ells els usuaris vulnerables de la via pública, com els vianants i els ciclistes. També reduirà els danys o lesions causats a altres usuaris de la via pública en cas de xoc. Segons els càlculs de la Comissió, es salvaran així fins a 500 vides cada any, sobretot de vianants i ciclistes a les zones urbanes.

Es preveu que la menor resistència a l’aire redueixi en un 10% el consum de combustible. La disminució de les emissions contribuirà a lluitar contra el canvi climàtic.

Abans que les cabines aerodinàmiques puguin introduir-se al mercat, han de complir els requisits d’homologació de tipus necessaris, que estaran vigents d’aquí l’1 de novembre de el 2019.

La major longitud permesa únicament podrà utilitzar-se per millorar l’aerodinàmica de la cabina, no per augmentar la capacitat de càrrega del vehicle.

Amb la votació d’avui al Consell es posa fi al procediment legislatiu. La votació del Parlament Europeu va tenir lloc el 26 de març de 2019. A continuació la Decisió serà signada per les dues institucions i publicada en el Diari Oficial de la UE.