Puerto de Tarragona se impulsa como hub logístico

El Port de Tarragona s’impulsa com a hub logístic alimentari

El Port de Tarragona va participar el passat 21 de març a l’auditori de Saragossa en la Trobada Nacional de Operadores de Cereals (Enoc), certamen organitzat per l’Associació de Comerç de Cereals i Oleaginoses (Accoe). La seva finalitat principal va ser promocionar-se com a hub logístic alimentari.
El Port va buscar en aquest certamen consolidar el seu lideratge i fortalesa per incorporar-se en l’estructura de tràfics de nous productes a granel.
La trobada que es realitza anualment i és un dels més importants del sector, va comptar amb l’assistència de més de 500 participants entre diferents associacions, empreses del sector, operadors a nivell nacional i internacional.
També van participar representants de productors, importadors, grups cooperatius, centrals comercialitzadores, agències de transport, brokers i usuaris en general.
L’obertura de la trobada va ser amb la ponència magistral del catedràtic Santiago Niño Becerra, de l’Universitat Ramon Llull de Barcelona, a la qual va exposar les tendències econòmiques en un entorn postglobal a Espanya.
La segona ponència va estar a càrrec de representants de l’empresa suïssa Sierentz Global Merchants qui van analitzar el mercat dels cereals a Espanya i en altres països. Van destacar les bones perspectives de collita de blat de moro a Argentina i Brasil i la bona previsió de collita de blat i ordi a la Unió Europea. L’augment de superfícies a Ucraïna i Rússia, sequera a Austràlia i en general, increment de la demanda.

El Port de Tarragona i els seus avantatges

El Port de Tarragona s’ha caracteritzat pel seu permanent lideratge en el moviment de grans quantitats de productes agroalimentaris i de les diferents càrregues a Espanya i la Mediterrània, aconseguint un volum mitjà 31,5 milions de tones de càrrega de tota mena.
Per la seva ubicació geogràfica estratègica se li coneix com a port comercial, pesquer, de passatgers i fins i tot esportiu per excel·lència.
El port pot promocionar-se com a hub logístic alimentari gràcies a les seves incomparables característiques tècniques: un canal d’entrada amb 250 metres d’ample, longitud de 1050 metres i profunditat de 20 metres de calat.
És el port de major calat d’Espanya, el que permet que els vaixells de grans dimensions puguin descarregar còmodament.
Actualment el Port de Tarragona és catalogat com el més important d’Espanya en tràfic de cereals i productes agrícoles, així com en el transport de compostos petroquímics i descàrrega a granel de sòlids i de vehicles.

Els serveis més destacats del port

● Servei de remolc amb 7 remolcadors amb potència des dels 2500 fins als 5270 HP.
● Servei d’11 rampes tipus Ro-Ro, grues, dàrsenes comercials, magatzems, entre d’altres.
● Modern servei de ferrocarril intern amb doble carrilera que arriba a tots els molls. El ferrocarril facilita les comunicacions i la logística interna, així com l’enllaç ràpid i eficient amb totes les xarxes ferroviàries nacionals i internacionals.
● Accés exclusiu a les carreteres i vies de comunicació terrestre més important de la regió.
● Servei de short seashiping (transport marítim de curta distància), servei de contenidors i mercaderia de categoria general que li permet enllaçar-se amb la resta de ports del món.