Gazeley construirà un parc de logística i distribució a Valls

A la ciutat de Valls la companyia Gazeley del grup GLP (Global Logistics Properties), proveïdor internacional d’instal·lacions logístiques, construirà un parc de 28.500 m2 per a logística, distribució i comerç electrònic.

Segons les projeccions el magatzem iniciarà la seva operació al febrer del 2020 i es dirà G-Park Valls.

Gazeley és un dels principals inversors, desenvolupadors i gestors d’immobles i parcs logístics d’Europa. Gràcies a la seva trajectòria és la tercera inversió que la signatura fa a Espanya i la primera que realitzarà a Catalunya. De fet les inversions es van enfortir des que la companyia va reobrir les seves oficines al país l’any passat com a especialistes en promoció de parcs de distribució i magatzems logístics.

Per la seva banda l’Institut Català del Sòl (Incasol), entitat encarregada de la gestió de temes d’urbanisme que li competeixen a la Generalitat, va ser l’intermediari en la venda del terreny on es construirà el magatzem.

La nau de 28.500 metres quadrats

La companyia detalla que el magatzem tindrà una alçada lliure de 11,7 metres i comptarà amb 28 molls de càrrega amb accés independent i separat tant per a vehicles com per a vianants. El seu disseny és ideal per aprofitar al màxim l’espai d’emmagatzematge.

La gran avantatge geogràfica és que la zona on s’ubicarà el parc logístic està a 90 quilòmetres de l’aeroport de Barcelona i a 25 quilòmetres del port de Tarragona.

Aquesta zona fa part del tercer anell logístic de Barcelona, la principal avinguda logística de Catalunya on es troben les seus d’importants i reconegudes marques europees com Ikea i Frigicoll.

L’edificació tindrà la certificació “Breeam very Good”, segell líder a nivell mundial que reconeix la qualitat dels projectes de construcció sostenible. La certificació és el reflex del compromís de Gazeley pel que fa al desenvolupament d’espais logístics sostenibles a Europa.

El director d’Gazeley a Espanya, Oscar Heras, afirma que “aquesta nova etapa que va iniciar l’any passat a Espanya és la millor oportunitat perquè el nostre equip de promoció ofereixi projectes de màxima qualitat als clients. Cada dia s’incrementa la demanda de metres logístics a la zona, a causa de la seva proximitat a mercats claus i a les excepcionals connexions de transport “. Sota aquest context la companyia està segura que “G-Park Valls” tindrà gran demanda durant la seva construcció.

Gazeley

Gazeley és la plataforma europea de GLP. Compta amb més de 1,5 milions de metres quadrats en edificis en propietat situats en zones de mercats estratègics de països com Alemanya, Regne Unit, França, Itàlia, Espanya i Països Baixos.

La seva cartera operativa està arrendat en un 98% a clients d’alt reconeixement com UPS, Amazon i Volkswagen.

Per la seva banda GLP és un líder mundial en inversions especialitzades en logística i tecnologia relacionada. Compta amb US $ 64 mil milions en actius sota gestió en béns  i fons de capital privat al voltant del món. En 2019 GLP va ser reconeguda per Private Equity Real Estate (PERE) com la Inversora en Logística de l’Any i la Signatura Global de l’Any.