PIMEC Logística estima que la contribució del sector a l’economia se situa al 12,19% del PIB

La sectorial de la patronal actualitza les dades de logística i incideix en el fet que el pes real d’aquest sector és major del que sembla inicialment, tot i que no és possible quantificar alguns elements importants.
El Clúster Logístic de Catalunya i PIMEC Logística han tingut presència al Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció de Barcelona amb un estand pel qual es preveu que passin més de 300 professionals del sector.

El president de PIMEC Logística, Ignasi Sayol, ha presentat avui en el marc del Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció de Barcelona (SIL2019) l’estudi sota el títol ‘Contribució de la logística a l’economia catalana’, que constata que la contribució del sector de la logística a l’economia catalana és del 12,19% del PIB. Aquesta xifra, calculada a partir de les dades de l’Idescat, s’explica per la contribució del Valor Afegit Brut (VAB) dels sectors que tradicionalment s’identifiquen com a activitats logístiques (4,45%) i pels consums intermedis (compres) que realitzen les empreses d’aquestes activitats a empreses d’altres sectors (7,74%).

En una roda de premsa al SIL 2019, on el Clúster Logístic de Catalunya i PIMEC Logística han tingut presència amb un estand pel qual es preveu que passin més de 300 professionals del sector, Ignasi Sayol ha destacat que el pes econòmic de les activitats logístiques no queden recollides de forma suficientment ajustada ni exhaustiva a les estadístiques oficials, que classifiquen els agents en funció d’una única activitat econòmica principal, i tan sols des del punt de vista de l’oferta i no de la demanda. Per això, ha assegurat que “el pes real podria ser major” i ha alertat que “no és possible quantificar alguns elements importants del sector, com les operacions logístiques internes que realitzen algunes empreses amb els seus propis mitjans o externalitzant en altres companyies”.

“Al Clúster PIMEC Logística treballem tenint molt present la innovació, representem i defensem els interessos d’empreses de diferents àrees, les ajudem a participar en projectes europeus i, en definitiva, contribuïm a solucionar els seus problemes en processos logístics”, ha conclòs.

 

>>>> descarrega’l <<<<