Ulleres intel·ligents i wearables, la norma en els magatzems de DHL Supply Chain

La reconeguda DHL Supply Chain líder mundial en la gestió de la cadena de subministrament i logística de tercers amb seu a Bonn (Alemanya), ha implementat una nova estratègia de digitalització. Consisteix a introduir l’ús d’ulleres intel·ligents d’última generació i dispositius wearables per part dels seus empleats en el desenvolupament de l’operació diària en els seus centres de DHL Supply Chain a nivell mundial.

DHL és una de les primeres companyies a fer ús de les Glass Enterprise Edition que gràcies a l’aplicació de realitat augmentada, permeten impulsar un procés de selecció de visió més eficient i precís.

Les ulleres intel·ligents han tingut gran acceptació entre els empleats gràcies a que són fàcils d’usar i els generen experiències molt positives que afavoreixen la seva productivitat laboral. De fet l’ús d’aquests dispositius en la gran logística ha motivat a altres unitats de negoci del Grup com DHL Express, a utilitzar-les en els seus centres de càrrega de l’aeroport de Los Angeles i de Brussel·les.

Smart glasses: tecnologia d’èxit

Les ulleres d’última generació van arribar a inicis de 2015 a DHL, convertint-se fins al moment en eina d’ús indispensable en l’operació del magatzem. DHL Supply Chain fa servir aquesta tecnologia per aplicar la realitat augmentada a “picking” dels seus centres logístics i magatzems, millorant aquests processos fins a un 25%.

Amb l’ús del programari indicat també és possible aconseguir el reconeixement d’objectes, la lectura de codis de barres i fins i tot localitzar productes i identificar el compartiment d’emmagatzematge on estan ubicats. A futur serà possible ubicar objectes més complexos.

L’última generació d’ulleres intel·ligents és més potent i tècnicament optimitzada amb noves millores. Per exemple la bateria té major durada, compta amb un processador el doble de ràpid i temps més curts de càrrega.

Segons Markus Voss, director d’Operacions de DHL, “s’espera que l’ús d’aquesta tecnologia ens ajudi a seguir incrementant cada dia la productivitat, la qual cosa beneficiarà als nostres empleats i als nostres clients”.

Realitat augmentada en els centres logístics de DHL

Abans d’implementar la tecnologia en l’empresa el grup d’Investigació de Tendències de DHL va publicar un informe sobre “La Realitat augmentada en la Logística”, amb la descripció de casos d’èxit i les millors pràctiques. Entre elles es destaca la realització de picking mitjançant operacions de magatzem.

El document també va incloure avenços sobre com les aplicacions de realitat augmentada poden millorar el transport, els serveis de lliurament i altres de valor afegit en logística.

Markus Voss afegeix que tant les ulleres intel·ligents com altres dispositius portàtils (rellotges intel·ligents i escàners d’anell) ja s’usen comercialment en molts dels magatzems de DHL. L’operació es torna intuïtiva i el suport visual és tan bo que ajuda a localitzar els productes ràpidament i classificar-los en els carretons.

A més d’aquestes aplicacions i aparells tecnològics l’estratègia de digitalització de DHL Supply Chain també inclou l’ús de drons, robots i vehicles autònoms, entre d’altres tecnologies.