Google anuncia projecte de xarxa de drones per entregar paquets

Google va anunciar recentment que planeja crear una xarxa automatitzada de drones per a lliurament de paqueteria. El lapse que ha proposat per això és un any, ja que Google estima que serà capaç ja de realitzar els lliuraments el 2024. Per aconseguir aquest ambiciós objectiu, Google compta amb una filial anomenada Wing.

Google anuncia proyecto de red de drones para entrega de paquetes

De moment, Wing també ha anunciat diferents avenços cap al lliurament de paqueteria. En aquest ordre d’idees, l’empresa assegura que els seus esforços estan orientats a aconseguir costos d’enviament menors que els del transport terrestre. D’aquesta manera, l’organització es troba a la fase de recerca per desenvolupar la xarxa d’aeronaus tripulades a distància, capaços de fer lliuraments a gran escala.

Xarxa automatitzada de drones

Els responsables del projecte han assegurat que estaran en condicions d?operar la xarxa automatitzada de drones en un lapse de dotze mesos. Sumat a les proves que ja ha realitzat durant tot el 2022, Wing va comentar que seguiran realitzant proves a diferents llocs del planeta. Així mateix, van comentar que l’objectiu és que per a mitjans del 2024, la xarxa estigui en capacitat de fer milions de lliuraments.

Per aconseguir això, Wing pretén que els costos d’enviament siguin més baixos que els del transport terrestre. L’empresa insisteix que espera aconseguir baixos costos als lliuraments ràpids de petita paqueteria.

Wing Delivery Network

El projecte, que ha estat batejat amb el nom de Wing Delivery Network, compta amb un disseny de plataforma descentralitzada i automatitzada. Entre les seves condicions compta la capacitat de controlar grans volums de lliuraments amb drones en zones amb una alta densitat de població, com ara les àrees urbanes.

Per a la seva gestió, la xarxa de drones té un programari d’automatització logística capaç de monitoritzar en temps real la ubicació dels equips. També podeu realitzar la gestió dels drones, les plataformes d’enlairament, aterratge i recàrrega. També està contemplat el seguiment a les àrees de precàrrega, on es dipositen els paquets per a la seva recollida.

D’acord amb allò assegurat per Wing, la xarxa de drones serà més eficient i tindrà un cost menor que una xarxa de vehicles lleugers. La idea de l’organització és aconseguir més rendibilitat i més seguretat en les operacions.

Centre d’operacions remotes

Val a dir que Wing ja ha començat el llançament dels primers centres d’operacions remotes en vols no tripulats. L’empresa va revelar que la primera d’aquestes instal·lacions va començar les seves operacions a Palo Alto, Califòrnia. Van detallar que després van obrir un segon centre a Dallas. Tots dos centres estan destinats a la supervisió dels vols no tripulats als Estats Units.

A través d’una nota al bloc corporatiu, Wing va assegurar que les operacions són automatitzades i fiables. La nota destaca que els vols no requereixen interacció humana, atès que els sistemes de navegació planifiquen les rutes, que després són executades per l’aeronau.

El text indica que el sistema també és capaç de fer els controls de l’estat dels vols i marcar els problemes en cas que passin. Així mateix, el sistema és capaç de respondre a les contingències.