Bridgestone presenta intel·ligència artificial per conèixer estat de les carreteres espanyoles

Road Conditions és la solució basada en intel·ligència artificial que ha presentat Bridgestone per conèixer l’estat de les carreteres espanyoles. A través d’aquesta eina els usuaris podran conèixer l’estat real de les carreteres i els danys que puguin tenir. La intenció és la prevenció d’accidents, així com els danys als vehicles i pneumàtics.

En concret, Road Conditions és una cartera de solucions que va dissenyar Bridgestone Mobility Solutions. La Intel·ligència Artificial és aplicada per determinar la gravetat dels danys de les carreteres, a través de dades agregades i anònims de vehicles connectats a Webfleet.
D’aquesta manera, l’organització busca recolzar tant ciutats i municipis com autoritats vials i propietaris de flotes comercials perquè puguin comprendre l’estat i la qualitat de les carreteres del nostre país.

Solucions basades en Intel·ligència Artificial

Des de Bridgestone han detallat que els usuaris podran tenir accés a dues solucions basades en Intel·ligència Artificial. Totes dues ajuden a comprendre la ubicació i els danys de les carreteres. Un altre aspecte de les solucions és que permeten la visualització de diferents actius vials. A més, han assegurat que es tracta de solucions que poden aportar un paper important dins l’augment de la seguretat viària de les carreteres.

Van recordar que les solucions estan alineades amb l’objectiu de la Unió Europea (UE) quant a reduir en un 50% les morts i lesions greus a la carretera. Van assenyalar que l’objectiu fixat per la UE té data per al 2030.

Road Damage Detection

La primera de les solucions de Bridgestone és Road Damage Detection. A través de l’anàlisi de dades anònimes i agregades dels vehicles, podeu identificar les anomalies de les carreteres. Van detallar que les dades s’obtenen de vehicles connectats que estan equipats amb les solucions de gestió de flotes de Webfleet.

Els vehicles es valen de sensors per localitzar amb gran precisió on són els danys a les carreteres, com ara sots, esquerdes, pegats i altres. L’algorisme que té la solució permet determinar quina és la gravetat dels danys de la carretera. D’aquesta manera, els conductors i els propietaris de flotes poden reduir els riscos d’accidents, així com prevenir els danys en vehicles i pneumàtics.

Per part seva, els organismes oficials com ajuntaments i altres autoritats involucrades en el tema poden utilitzar aquesta informació per millorar el manteniment preventiu. També pot ser informació d’utilitat pel que fa a la planificació de les infraestructures.

Road Asset Visualisation

La solució Road Asset Visualisation està dissenyada igualment per proporcionar informació sobre carreteres i infraestructures vials. Per aconseguir-ho, analitza les dades obtingudes dels sensors dels vehicles connectats i les dades de les càmeres. Bridgestone va assenyalar que les càmeres muntades als vehicles poden processar les dades en temps real. A més, es va destacar que es tracta de càrrega de dades anònims al núvol per garantir la privadesa dels usuaris.

En aquest cas, la intenció és que les característiques i elements de les carreteres com ara senyals de trànsit, semàfors i altres es puguin visualitzar i determinar possibles danys. Per exemple, conèixer si han patit vandalisme o bloquejos per creixement de la vegetació.