Indústria tèxtil contracta més espai inmologístic a Barcelona

Gotex, filial de Coats especialitzada en la producció de tèxtils d’alta tecnologia, va llogar una nau de 13.893 metres quadrats, superfície logística al VGP Park Lliçà d’Amunt.

Industria textil contrata más espacio inmologístico en Barcelona

La nau està situada a 25 quilòmetres al nord de Barcelona al Vallès Oriental, a prop del municipi de Granollers. És un espai amb estructura de formigó armat i coberta tipus deck en parcel·la tancada, façanes metàl·liques i amb una alçada d’entre dotze i tretze metres.

També compta amb tretze molls de càrrega amb rampes i una àrea d’oficines.

La consultora inmologística Forcadell, assessora de l’operació, va manifestar que aquesta nova ubicació permetrà que Gotex optimitzi tant els seus processos productius com els seus serveis. Tot des d’un parc logístic adequat per a les seves expectatives i la satisfacció de les necessitats dels seus clients.

Gotex al VGP Park

El nou actiu de Gotex al VGP Park, està situat en un entorn molt consolidat de el sector logístic, on també s’ubica el centre de distribució de Mango, Biokit i una zona comercial que compta amb la presència de Leroy Merlin i Lidl.

Gotex, la seu actual està a Sabadell, va ser adquirida per Coats al juliol de 2016. La companyia catalana és especialista en el mercat de fils tècnics, input per a la fabricació dels seus productes que fan part d’una innovadora gamma de tèxtils industrials per a les indústries d’energia, gas, petroli, telecomunicacions, entre d’altres.

Les transaccions per superfícies logístiques a Catalunya han llançat xifres positives en el segon trimestre del l’any en curs. Segons Gerard Plana, director del departament d’Industrial-Logística de la consultora Forcadell afirma que aquestes xifres esperançadores s’han aconseguit gràcies a la reactivació del mercat al costat d’una demanda sostinguda en el sector.

La indústria tèxtil i l’enfortiment de les vendes en línia

Per la seva banda, el gegant tèxtil Mango ampliarà per al segon semestre del 2022 el seu hub logístic de Lliçà d’Amunt (Barcelona), amb 90.000 metres quadrats addicionals. Tot per tal de satisfer la demanda en línia.

L’ampliació preveu una inversió aproximada de 35 milions d’euros, meta que va ser projectada des de l’inici del complex. Gràcies a l’ampliació, el centre tindrà un total de 280.000 metres quadrats que equivalen a uns 40 camps de futbol.

El director general de Mango, Toni Ruiz, va donar suport l’encert que va ser haver projectat l’ampliació des de temps enrere, ja que avui s’està evidenciant l’increment de l’e-commerce. Més espai li facilitarà a la companyia automatitzar determinades tasques per tal de donar sortida al volum previst.

L’ampliació

Objectius de l’ampliació de la plataforma logística de de Mango:

● Assumir la creixent demanda en línia dels seus productes de tal manera que es puguin enviar les comandes directament a client final.

● Donar suport les seves noves línies de negoci impulsades per la venda en línia.

● Dotar de millor gestió, agilitat i major capacitat a la zona d’expedicions

La companyia també s’instal·larà al centre un classificador de comandes, automatització de la gestió de devolucions i robots mòbils autònoms útils per al moviment intern de les instal·lacions.