Maersk, MSC i CMA-CGM s’uneixen en el desenvolupament de contenidors intel·ligents

Com una completa solució digital per als clients han estat catalogats els contenidors intel·ligents. Són la integració perfecta entre els sistemes de processament de dades i els avenços telemàtics.

El principal objectiu d’aquesta innovació és garantir que la càrrega del contenidor sigui visible i estigui en línia amb l’estratègia de l’operador. Amb aquest sistema d’alertes en temps gairebé real és possible efectuar un seguiment rigorós de la mercaderia i al seu torn comptar amb la informació relacionada amb cada etapa del procés d’enviament. En definitiva aquest és un gran avanç  pel que fa a la gestió de la cadena de subministrament.

Les companyies darrere de la innovació

La companyia francesa Traxens líder en el desenvolupament de contenidors intel·ligents va aconseguir enfortir-se en el mercat accionari amb la incorporació de les tres companyies de contenidors més grans del món. Elles són el conglomerat internacional danès Maersk juntament amb CMA-CGM i MSC que ara com a accionistes de Traxens, comptaran amb el mateix percentatge de l’accionariat.

La unió d’aquests gegants és una gran aposta pel mercat dels contenidors digitals. De fet, aquestes companyies van encarregar al voltant de 50 mil unitats, el que permetrà el desenvolupament internacional del fabricant i millorar la seva innovació per satisfer les demandes de la cadena de subministrament en mercats globals.

Per la seva banda Traxens buscarà controlar costos i solucionar retards juntament amb altres inconvenients relacionats amb el procés logístic, on per molt temps l’intercanvi d’informació sempre ha estat llarg i costós.

MSC i CMA CGM s’uneixen a la plataforma blockchain d’enviament de Maersk

Un altre gran èxit del sector és que aquests grups de transport de contenidors també es van aliar estratègicament a la una plataforma de blockchain liderada per Maersk amb seu a Copenhaguen.

Gràcies a la plataforma TradeLens i a la unió d’aquestes companyies s’aconseguirà que gairebé la meitat de tota la càrrega enviada via marítima, el que equival al 90% dels productes comercialitzats per tot el món, pugui ser rastrejada.

De fet a més d’aquesta aliança més de cent companyies, autoritats o ports de diferents parts del món també s’han registrat a la plataforma de Maersk.

La plataforma va ser llançada l’any passat juntament amb la col·laboració d’IBM i és considerada peça clau per reduir costos en una indústria amb baix desenvolupament i innovació des que va ser creat el contenidor a la dècada dels 50.

La plataforma TradeLens

Aquesta plataforma blockchain li permet a les companyies navilieres, autoritats portuàries i duaneres i transitaris, gestionar i rastrejar de manera digital tot el procés de la cadena de subministrament de principi a fi.

La tecnologia permet l’intercanvi de dades a través d’una xarxa d’ordinadors individuals.

TradeLens ajuda als clients a reduir la càrrega administrativa ja que pot evitar la quantitat de tràmits i el no tenir visibilitat del que passa amb les seves mercaderies. Estos tràmites representa gairebé el 20% de mitjana del cost d’enviament d’un contenidor d’un lloc a un altre. La plataforma definitivament redueix aquest cost.