Magatzem automatitzat: una ullada al magatzem de SSI Schaefer a Suècia

Mitjançant un joint venture les companyies PostNord TPL AB i Stadium Sverige AB s’automatitzaran seu magatzem de comerç electrònic a Norrköping, Suècia. Per a això utilitzaran el SSI Schaefer, sistema logístic automàtic una solució logística modular que permet passar de la gestió manual a l’automatització completa de l’magatzem.

El nou magatzem automàtic portarà la logística eCommerce en ascens a totes les divisions de la companyia Stadium: Sneakers Point, Stadium i Stadium Outlet. A més podran conèixer a l’detall les necessitats dels seus clients i per descomptat, reduir costos operatius.

Aquest gran pas va ser necessari donar-ho a causa de l’augment vertiginós de la venda digital en els anys recents i la seva evolució. Amb la qual cosa es trenca la barrera de l’ús d’un sistema logístic automàtic per part de les petites empreses d’eCommerce sense necessitat d’invertir en un de propi.

En què consisteix el SSI Schaefer

És una solució automàtica personalitzada per al magatzem. Dins dels seus components inclourà un Cuby d’un sol nivell, les respectives prestatgeries, punts d’embalatge, transportadors i un sistema SGA per controlar el magatzem.

D’aquesta manera l’espai logístic tindrà 6 corredors per 74.000 ubicacions d’emmagatzematge de contenidors. Cada corredor serà de 100 metres de llarg i 10 metres d’alt.

En termes generals SSI Schaefer és un sistema flexible que pot ser usat per diverses empreses de manera simultània pel que fa a gestió de comandes de forma automàtica.

Independentment de la mida de la companyia, els productes emmagatzemats i el nombre de lliuraments, aquesta solució es considera molt rendible i eficient.

El comportament de l’mercat

En els últims anys, la major part de les empreses minoristes sueques han incrementat les vendes per comerç electrònic, com el cas de Stadium Sverige AB i PostNord.

En l’actualitat els consumidors exigeixen més qualitat en el servei, zero errors de despatx, alta disponibilitat dels productes i ràpid lliurament i ràpid processament. Aquests entre altres aspectes fan que el sector logístic hagi de adaptar-se ràpidament a aquest nou escenari i generi noves solucions i reptes logístics.

Els principals avantatges de comptar amb un magatzem automàtic són:

● Garantia d’accés ràpid a cada producte.

● Realitza de 800 a 1000 picks per hora.

● Permet atendre les comandes de manera flexible.

● Disposa d’estructures modulars molt segures.

SSI SCHAEFER: líder mundial en solucions de logística

Fundada fa més de 80 anys a Alemanya i actualment fa presència internacional en els 6 continents. Compta amb més de 10.500 empleats a 70 seus, 10 centres de producció i 5 centres de competència especialitzats. Encarregats de desenvolupar solucions d’informàtica innovadores per a diversos sectors sota la visió futurista de la intralogística.

La companyia aplica tots els avantatges i bondats de l’era digital per aplicar-les a el món de l’flux de materials. Les seves solucions són projectades a l’llarg termini i es caracteritzen per la seva flexibilitat. Són innovacions amb tecnologia de punta i intel·ligents.

Els components que ofereixen les seves solucions són integrables i modulars. Totalment harmònics creixent a el mateix temps que ho fa el client.