El platooning, una solució davant l’escassetat de conductors de camions?

El platooning pot des de ja considerar-se una de les millors revolucions tecnològiques de el sector. Aquest sistema el protagonista és la tecnologia d’avançada fa possible que circulin per carretera dos o més camions de manera conjunta i coordinada.

El Platoon o Platooning es refereix senzillament a un sistema compost per un comboi de camions, usualment dues o tres, que viatgen en grup i amb poca distància entre si. El vehicle que va al capdavant de el grup és el líder i va operat per un conductor. Els altres dos camions poden ser o no autònoms.

Perquè aquest sistema funcioni requereix bàsicament d’una càmera, un radar i comunicació sense fils (WiFi) entre els camions de la flota.

Un dels majors beneficis que aporta el platooning és la reducció de l’consum de carburant i de les emissions de CO2 que llança a l’atmosfera en un estimat de l’10%. Però a més de ser un gran aliat de la sostenibilitat i la seguretat viària, la tecnologia pot arribar a ser una bona solució a el problema d’escassetat de conductors en el transport professional.

Com funciona el platooning

El principi és bàsic: el primer vehicle que encapçala el comboi de camions s’enllaça amb els altres mitjançant l’ús de la tecnologia de connectivitat i un sistema de suport de conducció automàtica. Hi ha comunicació sense cables.

El conductor professional del primer camió determina el moviment i la ruta d’la resta de l’comboi (dos o tres camions autònoms o amb conductor). El sistema compta amb detecció de vehicles, control lateral i anticol·lisió per tal de garantir la seguretat viària i també mantenir d’una distància fixa entre ells de manera automàtica.

El sistema permet donar l’ordre de vincular o desvincular als camions seguidors, perquè altres usuaris de la carretera puguin creuar entre ells sense risc de col·lisió.

Si bé el camió que va a el front de el grup és el que porta el comandament i els altres reaccionen segons les seves instruccions, també poden ser manejats per un conductor. De fet en algun moment el conductor pot decidir abandonar el comboi i conduir de manera independent. Tot depèn si el conductor líder en el primer camió direcciona un escamot amb camions autònoms o amb conductor, però sempre sota el seu comandament.

Avantatges de sistema platooning

● Afavoreix la conducció eficient permetent que diversos camions circulin a una velocitat regular i constant. Això evita l’increment o reducció de velocitat de manera intempestiva i brusca.

● Permet la frenada automàtic i la detecció de vehicles gràcies als sensors de detecció de cotxes detinguts o que transiten a poca velocitat.

● Ajuda a la reducció dels accidents de trànsit que es produeixen en un 90% per error humá.

● L’estalvi de combustible és evident ja que la conducció es fa lleugera. El major consum de combustible és per al primer camió. Els altres que el segueixen poden registrar un estalvi de combustible d’un 10% a l’12%.

S’estan efectuant proves pilot de sistema a Estats Units, Corea de Sud, Japó, Austràlia, Europa i Singapur.