Marca de qualitat del port de Barcelona va atorgar més de 100 certificacions

Ja són més de cent les empreses certificades amb la marca de qualitat del Port de Barcelona. La institució portuària ha desenvolupat una marca de qualitat batejada amb el nom d’Efficiency Network des de fa més d’una dècada. Com que compta amb més d’un centenar de certificacions, la marca de qualitat té confirmat el seu èxit.

Marca de calidad del puerto de Barcelona otorgó más de 100 certificaciones

Marca de qualitat Efficiency Network

L’objectiu de la marca de qualitat Efficiency Network és millorar la fiabilitat i el rendiment dels processos portuaris. Per aconseguir la fita de superar el centenar d’empreses certificades, l’enclavament català va atorgar les certificacions a les empreses de transport Osgon, SL, Contenidores del Port Germán Ocampos, SL i Seguamat Trans, SL.
Amb els últims lliuraments, la institució va aconseguir certificar un total de 101 empreses. Fonts del port van recordar que es tracta d’un treball conjunt amb les institucions que fan vida dins de l’ecosistema portuari. Això implica que les empreses juntament amb les institucions del port treballen a favor del reforç d’enllaços, així com de l’intercanvi de coneixement. I també per enfortir amb el treball en equip tota la comunitat portuària.

Incorporacions

Des de principis del 2022 s’han incorporat a les certificacions un total de catorze noves empreses. Per avui, l’Efficiency Network compta amb 53 empreses transitàries i agents de duana. Detallen que 35 són empreses de transport, 9 són consignataris, dues són terminals i dues són empreses de retirada de residus amb vaixell.
Cal destacar que des del març del 2022 la marca de qualitat del port català s’ha obert a empreses transitàries establertes a Aragó. D’aquesta manera, Barcelona ha estès de la marca i ha reforçat la importància del treball en equip. Això principalment pel que fa a les millores en l’eficiència del servei que ofereix a les empreses que formal part del hinterland.
Autoritats portuàries van recordar també que gràcies a la certificació, els clients poden comptar amb serveis garantits i amb més eficiència. A això se suma una millor qualitat d’experiència al client final, tant per importadors com exportadors.
Ramon Rull, cap d’experiència del client del port de Barcelona, va recordar que la implicació de les empreses relacionades amb la cadena logística és possible augmentar la competitivitat del port. Així com també oferir millors experiències als clients finals.

Fiabilitat i eficiència

Segons la informació difosa a través de la pàgina web del port de Barcelona, certificar-se amb la marca equival a millorar la fiabilitat dels processos portuaris. Això gràcies a oferir respostes eficaces a les necessitats dels clients. Un altre avantatge que destaquen és el referit a l’optimització del rendiment. És a dir, el rendiment es pot maximitzar alhora que es minimitzen els costos de la cadena de subministrament.
Finalment, també destaquen que la marca dóna visibilitat i reconeixement, en el sentit que es transmet al mercat el compromís per a l’eficiència que desenvolupen les empreses. En base a això, millora la imatge general de l’empresa que va rebre la marca.