Noves solucions ferroviàries de DHL per a connexió Europa-Xina

La DHL Global Forwarding, divisió de càrrega aèria i marítima de l’operador logístic alemany DHL, recentment va inaugurar tres nous Centres de Competència Ferroviària a Europa, addicionals als que ja operava al continent. Estan ubicats a la ciutat de Le Havre a França, a Felixtowe, Regne Unit ia Gènova, Itàlia, i són atesos per experts en el ferrocarril xinès que orienten els clients i coordinen la gestió de la mercaderia.
Aquesta eficient alternativa va néixer amb l’ànim de satisfer l’increment de la demanda de serveis de càrrega ferroviaris entre Àsia i Europa i introduir el concepte que la connexió de càrrega ferroviària és més ràpida.

Nou servei ferroviari

En conjunt amb la Xi’an International Inland Port Investment and Development Group, DHL iniciarà un nou servei ferroviari de transport de mercaderies que busca unir Alemanya i Xina. La novetat és que busca reduir els temps de recorregut passant de 17 dies a un període entre 10 i 12, per tal d’aconseguir una connexió de càrrega més ràpida.
L’operació de el nou servei ferroviari cobrirà les rutes entre la ciutat xinesa de Xi’an fins a Hamburg i Neuss a Alemanya.
Gràcies a la reducció dels temps de trànsit en aquest trajecte també agilitzarà l’enviament de mercaderies des d’Alemanya cap a Àsia i altres països com el Regne Unit, França o la regió de Benelux.

La nova Ruta de la Seda

El director ferroviari de la Xina i Europa multimodal a DHL Global Forwarding, Thomas Kowitzki, va manifestar que en aquesta nova Ruta de la Seda des de la Xina a Europa i viceversa s’ha evidenciat un increment important en els volums de càrrega ferroviària.
El creixement es deu entre altres raons a que el transport ferroviari és molt atractiu pel seu cost-eficiència. A més a que els temps de recorregut són menors i més curts (recorregut de la mercaderia és de 9.400 quilòmetres).
Així mateix és molt eficient ambientalment ja que les emissions de CO2 a l’atmosfera, comparades amb altres mitjans de transport, són molt més baixes.

Com gestiona DHL el recorregut de la mercaderia entre la Xina i Europa

Els Centres de Competència Ferroviària de DHL s’encarreguen de gestionar la mercaderia oferint un servei integral als client. Coordinen el transport porta a porta des de la recollida fins a l’arribada a la destinació. Això inclou el despatx de duanes, lliurament a l’camió i el transport per ferrocarril fins a la destinació final.
Els carregadors també li ofereixen a el client el seguiment i control de la seva mercaderia durant tot el trajecte. Gràcies a això podrà saber la ubicació de la mercaderia mitjançant tecnologia GPS i conèixer la informació sobre la temperatura de la càrrega mitjançant el programari ISEE.
A més de les noves tres ubicacions, DHL també compta amb altres centres especialitzats a Polònia, a Stuttgart (Alemanya) i tres més a la Xina.
Kowitzki, director ferroviari de la Xina i Europa, afirma que gràcies als nous serveis als clients ja compten amb un portafoli eficient i ajustat a les necessitats de transport dels consumidors entre Àsia i Europa.