Palibex obre un hub a Barcelona

La companyia Palibex decidida a descentralitzar l’estructura de la seva xarxa, es concentra ara en la internacionalització. Per això ha fet servir a Barcelona com a plataforma per internacionalitzar a través de l’obertura d’un centre de coordinació a la ciutat, les instal·lacions estan en Palibex a Barberà de Vallès.

Palibex abre un hub en Barcelona

Les noves instal·lacions que es troben en funcionament des d’octubre de l’any passat, impliquen un canvi en l’estructura de la xarxa posicionant a la capital de Catalunya com el segon centre de referència d’Espanya.
El nou centre rep mercaderia des de qualsevol lloc d’Espanya amb la qual cosa es connecta a Barcelona amb la resta de punts de la xarxa. Com ja no cal que la mercaderia passi pel centre de coordinació de Madrid, Catalunya estalviaria temps enviant palets amb recollides més tardanes i lliuraments més primerenques.

Els avantatges de el centre de coordinació

La companyia va aconseguir concretar les instal·lacions a Barberà de Vallès mitjançant un contracte de lloguer de llarga durada amb Forcadell. L’edificació ofereix gran connectivitat a través de 14 molls, 10 dels quals estan preparats per a vehicles pesats i quatre restants per a furgonetes i vehicles lleugers.
El centre també es troba molt ben comunicat per tren i carretera. Si bé la superfície total és de 2.723 m2, 1.988 m2 són d’operacions de cross docking i els 735 m2 restants estan destinats per a oficines.
El complex logístic a Barcelona és una rèplica de l’hub central de Palibex de Madrid, amb la qual cosa es podrà descentralitzar la xarxa, agilitzar i minimitzar ineficiències i millorar els temps de trànsit.
El principal objectiu és aconseguir generar una major rendibilitat per a la xarxa de franquiciats que són al voltant de 55 per a un total de 70 centres.
A nivell local una de les metes a curt termini és començar a establir noves línies similars a les que ja existeixen amb Madrid i València. Aquestes s’uniran durant els propers mesos a Barcelona amb Múrcia i Alacant, així com Valladolid i Galícia i el País Basc.

Amb vista a la internacionalització

Amb aquesta nova infraestructura Palibex inicia el procés d’internacionalització amb la intenció de tenir presència a Europa, inicialment al Regne Unit, Alemanya, Itàlia, França per mitjà de corresponsals exclusius.
En les instal·lacions de l’aeroport de connexió de la capital catalana es treballa per obtenir el màxim profit de les trameses internacionals i obtenir d’ells el màxim de rendibilitat. Per això Palibex actualment es troba estructurant la xarxa i les relacions per consolidar aliances estratègiques amb vista a moure uns 60.000 palets durant el primer any.
Palibex prendrà l’experiència de Barcelona com a model per a altres hubs descentralitzats a Saragossa, Granada i Sevilla, València, Andalusia i Valladolid.
L’objectiu és reduir els temps de trànsit a través de recollides més tardanes i lliuraments més ràpides i un menor temps d’arrossegament. La companyia busca ser reconeguda com els més ràpids de el sector amb millor qualitat.
Palibex és una companyia especialitzada en el transport de mercaderies paletitzada constituïda el 2012 que ja s’ha estès per tot Espanya.