Pandemia dispara investigaciones en nuevos materiales para packaging

La pandèmia dispara les investigacions en nous materials per el packaging

A causa de l’COVID-19 els compradors estan demandant més l’ús de materials i superfícies que guardin adequadament els productes que s’adquireixen i redueixin els riscos de contagi. Per això associacions i companyies líders en aquest sector han començat a desenvolupar investigacions en higiene i materials segurs per caixa i bossa.

Pandemia dispara investigaciones en nuevos materiales para packaging

La pandèmia ha motivat a el sector a assumir nous reptes. L’increment de la compra d’aliments en grans superfícies i el creixement de el comerç electrònic al mig del confinament, han provocat una major demanda d’embalatges segurs.
Recerca i desenvolupament en envasos i embalatges

Smurfit Kappa

La companyia de gran expertesa global en solucions d’embalatge afirma que a causa del coronavirus els consumidors han canviat els seus comportaments de compra. Per això la demanda de les compres per Internet s’han disparat com la millor solució per evitar el contacte humà i evitar la mobilització fins a les botigues.
Mitjançant el comerç electrònic es compren aliments, menjar de mascotes, estris de primera necessitat i medicaments. Davant aquest escenari l’embalatge s’ha tornat essencial per fer arribar els productes als consumidors complint amb mesures d’higiene i bioseguretat.
Smurfit Kappa enmig de la crisi actual recorda que el cartró és un producte 100% renovable i reciclable, convertint-se en una magnífica opció d’embalatge sostenible, segur i higiènic.

Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística, ITENE

L’Institut per la seva banda també treballa en el desenvolupament de superfícies antivíriques per reduir a el màxim el contagi de virus per contacte, mitjançant la reducció de el temps de permanència del patogen en aquestes superfícies. Experts de l’ITENE expliquen que els empaquetatges i els recipients d’envasat cada vegada es tornen més indispensables per garantir la qualitat, conservació i higiene dels productes que protegeix.
Una altra línia d’investigació que desenvolupa ITENE està relacionada amb el maneig de residus i el reciclatge d’envasos plàstics, llaunes, paper i cartró. L’objectiu és donar solucions a través de l’optimització de tecnologies de reciclatge com ara la identificació d’envasos multicapa i la descontaminació de materials d’ús posterior en presència d’aliments.
ITENE també afirma que davant el tancament de les botigues físiques en els diferents sectors econòmics, l’augment de l’e-commerce i les compres en supermercats, l’ús de recipients i embalatges s’ha disparat.

Projecte Seplayer – ITENE

Juntament amb l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), el ITENE també ha treballat en el projecte Seplayer. El projecte ha permès identificar els plàstics multicapa per després separar-los fàcilment del corrent general de residus a les plantes de classificació.

AFCO

Per la seva banda l’Associació Espanyola de Fabricants d’Envasos i Embalatges de Cartró Ondulat, AFCO, s’ha concentrat en oferir als el mercat solucions sostenibles. L’objectiu és produir envasos segurs, eficients, innovadors i eficients.
Segons AFCO el sector del cartró a Espanya durant 2019 va aconseguir una producció total de 5.520 milions de metres quadrats, xifres que ratifiquen a Espanya com el tercer productor d’Europa de cartró, després d’Alemanya i Itàlia.