Port de Barcelona estén Marca de Qualitat a transitaris aragonesos

Els transitaris aragonesos podran rebre els beneficis de la marca de qualitat que ofereix el Port de Barcelona. Aquesta acció està emmarcada en l’ampliació dels serveis que el port català ofereix als clients i usuaris d’Aragó. Alhora, es tracta d’una mena de reconeixement als usuaris aragonesos gràcies a les excel·lents relacions conjuntes que desenvolupen.

En concret, l’enclavament català ha ofert l’extensió de la Marca de Qualitat Efficiency Network als transitaris aragonesos. D’aquesta manera, podran oferir als carregadors cadenes logístiques amb les mateixes condicions –de seguretat, fiabilitat i transparència– que compta el Port de Barcelona.
Cal destacar que per realitzar l’extensió del segell de qualitat, el port va fer una anàlisi de les necessitats del mercat al costat d’Ateia Aragón. A l’anàlisi es van tenir en compte les particularitats del mercat logístic de la regió. En particular, dels processos duaners i de la contractació del transport.

Marca de Qualitat Efficiency Network

El segell Efficiency Network certifica que les administracions i empreses que transporten mercaderia conteneritzada que passa pel port s’han compromès per millorar els processos.
D’aquesta manera aquestes empreses treballen de manera constant per oferir respostes fiables i eficients a les necessitats dels clients. A més, també es tracta d’aconseguir la reducció dels costos de la cadena de subministrament a través de l’optimització general de l’activitat, detallen des del port català.
Així mateix, la Marca de Qualitat compta en aquest moment amb la participació de 97 empreses i administracions certificades. A més a més, té una trajectòria d’una dècada de funcionament. Fonts del port de Barcelona també van detallar que les cadenes logístiques Efficiency Network són un 12% més eficients que les cadenes logístiques que no estan certificades.
La recent acció del port implica que els importadors i exportadors que operin amb transitaris aragonesos certificats amb la Marca de Qualitat comptaran amb més garanties quant a la seguretat de l’arribada de la mercaderia al client, a l’embarcament de la càrrega a les escales previstes i agilització de les inspeccions.
D’altra banda, fonts del port de Barcelona van assegurar que si les empreses que pertanyen a la marca de qualitat no compleixen els compromisos establerts, els clients rebran una compensació.

Hinterland

Cal recordar que Aragó és el principal hinterland del port de Barcelona. Fa uns vint anys que el port català està desenvolupant serveis logístics per a Aragó. N’és un exemple la Terminal Marítima de Saragossa que es va constituir al port amb socis locals el 2001. En aquest cas es tracta de la principal plataforma de serveis per a importadors, operadors i exportadors d’Aragó.
D’altra banda, la Terminal Marítima de Saragossa ocupa el primer lloc a Espanya a terminals ferroportuàries. Allà operen prop de seixanta trens setmanals, la majoria amb origen o destinació al port de Barcelona.