Rhenus construye centro logístico con emisiones negativas de CO2

Rhenus construeix centre logístic amb emissions negatives de CO2

L’operador logístic Rhenus va anunciar recentment que el seu nou centre logístic a la regió del Baix Rin, Alemanya, tindrà emissions zero. Això és gràcies als nous estàndards que utilitzarà l’organització quant a la protecció de l’energia i del medi ambient. El centre logístic estarà ubicat al port de Rhine-Lippe Wesel, dins de la reserva natural de Lippeaue. Comptarà amb una superfície de 86 mil metres quadrats. Fonts de Rhenus han detallat que la infraestructura permetrà enfortir la presència de l’empresa a la regió del Baix Rin.

Rhenus construye centro logístico con emisiones negativas de CO2

Van detallar igualment que l’edificació comptarà amb certificació BREEAM i estarà operatiu aquest mateix any. Alhora, la infraestructura comptarà amb instal·lacions multiusuari que destaquen tant dins del punt de vista logístic com de la sostenibilitat.

Instal·lació amb emissions zero

Un cop el nou centre logístic estigui en operacions, serà capaç de funcionar amb emissions zero. És a dir, serà possible la seva operatòria sense generar CO2 addicional. Van detallar que està previst utilitzar una de les instal·lacions més grans d’energia solar interconnectada d’Europa. Aquesta tindrà una potència màxima de 9 megawatts.
Així mateix, comptarà amb un ampli sistema d’emmagatzematge de bateries que permetrà que el lloc operi sense connexions a la xarxa nacional, fins i tot en hores nocturnes. A més, tindrà un sistema denergia geotèrmica. Aquest sistema està dissenyat per funcionar amb lelectricitat que es generarà amb la instal·lació de lenergia solar. Serà capaç de proporcionar la temperatura correcta per als edificis a través de la calor geotèrmica.
Una altra mesura presa en el disseny de l’edificació referent a la sustentabilitat és que parts de la façana seran recobertes per fusta, mentre que altres parts estaran cobertes de plantes verdes. Aquestes plantes seran capaces d’absorbir diòxid de carboni.
Per mesurar la petjada de CO2 a l’edificació s’utilitzarà un programari especial. Alhora, es realitzaran mesures de manera constant per a l’optimització de les operacions. A tall d’exemple, donaran suport a l’ús de materials alternatius per als projectes dels clients.
Van detallar també que entre les accions per ser una edificació respectuosa amb el medi ambient, comptaran amb punts de càrrega elèctrica per a automòbils i bicicletes. També tindran caixes niu especials perquè els ocells locals puguin fer els seus nius. Es tracta de mesures que es relacionen amb la cura del medi ambient i la sustentabilitat. Es va poder conèixer que han fet aliances amb associacions regionals de conservació de la natura.

Xarxa logística

A més dels seus avantatges quant a la sustentabilitat, la nova infraestructura es troba en un lloc estratègic dins de la xarxa de l’operador logístic. El port Rin-Lippe és a uns 35 quilòmetres de la ciutat de Duisburg, on Rhenus també té seus.
Cal destacar que l’organització estima que la nova infraestructura podrà entrar en operacions durant aquest mateix any. D’altra banda, Rhenus té una xarxa integral amb prop de 180 ubicacions a 23 països. Lespai demmagatzematge és de 4,0 milions de metres quadrats.