Timocom i Cargoclix desenvolupen programari per eliminar demores en entrades i sortides de mercaderies

Els embussos que es presenten al moll de càrrega ja no seguiran sent un mal de cap. Per complir amb un objectiu tan ambiciós les companyies Timocom i Cargoclixvan unir els seus esforços i s’han entestat a fer realitat l’eliminació de les esperes al moll de càrrega.
El treball conjunt es va centrar en combinar en un mateix programari de gestió l’administració de les franges horàries SLOT de Cargoclix i les dades de GPS de TIMOCOM, per tal de gestionar de manera flexible el moll de càrrega. Amb això es busca establir un nou estàndard en la indústria pel que fa als problemes de congestió.
D’aquesta manera en comparar l’execució de les dades de posició i l’interval de temps, les empreses de fabricació i comerç de mercaderies poden calcular amb exactitud el temps estimat d’arribada (ETA) i al seu torn, verificar si el camió arribarà a temps al moll de càrrega. Com les dades només s’utilitzen per calcular ETA, no es presenta cap interferència amb la sobirania dels mateixos.

Com funciona el sistema de logística intel·ligent SLOT

Cada proveïdor del servei de transport atorga permís de seguiment de GPS. Amb això és possible comparar regularment aquestes dades amb les posicionals del camió i determinar el temps d’arribada real. Aquesta informació al seu torn s’envia a l’operador del moll de càrrega.
D’aquesta manera l’operador pot treballar i planificar la seva gestió usant dades en temps real. Gràcies al càlcul d’aquestes prediccions és possible reduir els temps d’espera del conductor del camió o fins i tot, suprimir-completament.
A causa de que la demanda del transport per carretera cada dia creix més, molts dels usuaris opinen que els problemes dels molls de càrrega poden seguir empitjorant. Però amb la integració de dades dinàmiques que ofereix aquest programari, els processos tant per als proveïdors de serveis de transport com per als operadors de ports, poden arribar a ser eficients i flexibles.

Segons Cargoclix el “temps d’espera zero” serà una realitat gràcies a la tecnologia.

Vaig donar Domizio, gerent de solucions de TIMOCOM afirma que “l’ús compartit i segur de dades per millorar la transparència en la cadena de lliurament, s’utilitzarà amb més freqüència, fins al punt que els telèfons i correus electrònics seran innecessaris. Amb això les companyies poden planificar millor la gestió i per la seva banda, els conductors de camions tindran temps d’espera més curts “.
Domizio afegeix que la solució utilitza interfícies que connecten els clients amb gairebé tots els proveïdors de serveis telemàtics que desitgin utilitzar.
Aquest nou sistema de logística intel·ligent també inclou xarxes amb sistemes que ofereixen als clients informació en el moment exacte. Sens dubte tant Cargoclixcom TIMOCOM treballen permanentment per oferir una solució estàndard que faciliti el treball de tots els actors del sector.