Furgonetes híbrides, un mitjà per reduir les emissions del sector

Després de realitzar permanents proves durant una any a la capital del Regne Unit, la multinacional Ford va concloure que els vehicles comercials híbrids endollables (PHEV) poden ser l’opció més pràctica i fàcilment disponible per a les companyies que busquen assolir objectius d’aire net a les ciutats.

Qualitat d’aire i eficiència: millor circulació urbana

Ford fa aquest anunci tres mesos després que a Londres s’implantés la primera Zona d’Emissions ultrabaixes (ULEZ) del món. Aquesta norma representa un estricte estàndard d’emissions de vehicles en una ciutat.
Amb això els vehicles que transiten per aquesta zona hauran de complir noves i més precises normes sobre emissions de gasos d’escapament o pagar una taxa diària. La mesura busca controlar l’aire letal i lliurar a la ciutat dels cotxes més contaminants.
En aquesta situació Ford va fer els seus tests amb la furgoneta “Ford Transit Custom”, un vehicle híbrid endollable (PHEV) a Londres. D’aquesta manera, la multinacional va estudiar la forma en què les furgonetes poden contribuir al fet que les flotes de vehicles en circulació no perjudiquin la qualitat de l’aire.
L’assaig va comptar amb aportacions de 5.2 milions d’euros per part del Centre de Propulsió Avançada (finançat pel Govern del Regne Unit) i 20 unitats de Ford Transit Custom Plug-In Hybrid amb les quals es van cobrir 240.000 km durant un any.
La Ford va explicar que les proves buscaven comprovar si les empreses aconseguirien amb l’ús de vehicles elèctrics d’emissions zero, realitzar les mateixes tasques rutinàries que duien a terme dia a dia amb els seus vehicles dièsel.

Com van ser les proves i els seus principals conclusions

El 75% del quilometratge de la flota emprada per la Ford al centre de Londres i el 49% a l’àrea metropolitana de la ciutat es va recórrer utilitzant energia elèctrica pura. Els resultats van demostrar que aquestes furgonetes híbrides, fins i tot sense comptar amb una xarxa per a la recàrrega del vehicle, van aconseguir reduir les emissions de CO2 al centre de la capital britànica.
Cal destacar que les furgonetes van utilitzar quan es va necessitar, la flexibilitat de l’extensor de gamma de gasolina per recórrer trajectes més llargs.
Tots les conclusions i millores a què es van arribar a les proves ja van ser incorporades per la companyia, per tal de millorar el model de fabricació en sèrie de Transit Custom Plug-In Hybrid.
La furgoneta que sortirà a la venda a finals de 2019 tindrà les millores que busquen un major rendiment del motor i pantalles que ajudaran els conductors a aconseguir la màxima regeneració elèctrica.

Avantatges dels PHEV

● Emissions baixes o nul·les i autonomia sorprenent.
● Poden recarregar mitjançant una presa elèctrica externa.
● La seva bateria al màxim de capacitat els permet recórrer fins a 50 quilòmetres sense emissions, amb l’opció de canviar a la manera híbrid per estalviar bateria i a gasolina o dièsel, per efectuar els desplaçaments més llargs.
● Són una opció econòmica quan es recarreguen periòdicament des de la xarxa, la qual cosa permetria maximitzar la circulació en mode elèctric en trajectes curts.