Vehicles elèctrics estalvien més de 3500€ a l’any a empreses

 Al voltant de 3.500 euros per vehicle és l’estimació de l’estalvi que les empreses obtenen a l’any a través de les flotes elèctriques connectades.

Aquesta dada va ser publicada per part de la firma Webfleet al primer lliurament d’Electrifying Data, com a part d’una sèrie d’informes relacionats amb un mapa d’oportunitat comercial del vehicle elèctric amb dades telemàtiques exclusives.
 Webfleet és una empresa líder al mercat del programari d’administració de flotes i seguiment de vehicles al núvol.
 Segons les dades publicades per la firma consultora, un dels casos d’estudi va ser la solució de gestió de flotes de Bridgestone a nivell mundial.  Com en aquest cas, les flotes europees que utilitzen EVs (ús de tecnologies alternatives) han aconseguit estalvis d’una mitjana de 3.599 euros per vehicle a l’any.
 Les empreses analitzades també van estalviar al voltant de 5.665 litres de combustible i unes 15 tones de CO2 per vehicle a l’any.

 Sobre l’informe Webfleet

 El primer lliurament de l’informe dóna una visió clara del nivell de reducció de costos, combustible i emissions de carboni gràcies a l’electrificació de les flotes.
 La investigació també mostra les diferències en l’estalvi mitjà de costos en comparar un país amb l’altre.
 Per exemple, entre el Regne Unit i els Països Baixos, l’estalvi anual per vehicle en passar a ser elèctric és de més de 3.000 euros (entre 3.800 i 3.500 euros, respectivament).
 Pel cas de Dinamarca, França i Espanya, la xifra mitjana està entre 2.000 i 3.000 euros.  A Itàlia, Alemanya i Polònia la xifra és de 2.000 euros.
 Segons el Vicepresident de Webfleet Europa, Taco van der Leij, l’informe Electrifying Data demostra que efectivament electrificar la flota representa un estalvi important de costos des del punt de vista empresarial.

 La gestió de flotes de vehicles elèctrics

 Una eina molt útil que ofereix Webfleet a les empreses és que poden accedir a la “Solució de gestió de flotes de vehicles elèctrics”, on s’observa clarament quins vehicles es podrien substituir per un model elèctric i reduir els costos d’operació.
 La firma va indicar que després de la pujada de preus dels combustibles el març de l’any passat, es va observar un augment del 300% en l’ús d’aquesta eina, demostrant que l’electrificació de les flotes és una prioritat per a les empreses afavorint el planeta i  els negocis.
 Webfleet a través de la solució de gestió de flotes de vehicles elèctrics, busca ajudar les empreses a cada pas del procés d’electrificació.
 Des de la planificació del canvi i el desplegament dels vehicles elèctrics, fins a la gestió de la recàrrega, la supervisió del seu ús, la reducció dels costos de funcionament i altres aspectes que comportin obtenir el màxim valor de la mobilitat elèctrica.
 L’informe Electrifying Data conclou que la incorporació de cotxes elèctrics a les flotes és molt bo per al medi ambient i per a la butxaca de les empreses.
 Com més ràpid es faci el pas de conversió, serà millor per a tots.