Barcelona és el segon port europeu més atractiu per invertir en el sector inmologístic

Segons l’Índex Europeu d’Oportunitats Logístiques Portuàries de Savills, EPLOI, per les seves sigles en anglès, Barcelona es situa com la segona ciutat portuària més atractiva a Europa per a la inversió inmologística.  La ciutat va obtenir 94,33 punts, puntuació que posiciona la capital catalana com la ciutat que ofereix totes les condicions per integrar de manera òptima el desenvolupament immobiliari i la logística amb la cadena de subministrament de cada empresa.

La consultora immobiliària internacional Savills sustenta la qualificació en què gràcies al creixement del comerç internacional, l’enclau català va augmentar un 70% des del 2015, sent el major creixement entre els mercats que ocupen els cinc primers llocs de el rànquing.
El primer lloc de la classificació el va ocupar el port de Rotterdam que va aconseguir una qualificació de 100 punts en l’Índex.  Aquest port és una de les principals entrades de mercaderies a tot Europa continental, la qual cosa fa que tingui una major demanda de superfície logística.

Altres posicions en el rànquing

 El tercer lloc va ser ocupat per València amb 89,93 punts, on el lloguer prime al port està aproximadament en 4,5 € / m2 / mes, després d’haver-se incrementat en un 13% durant els últims tres anys.  No obstant això el preu segueix estant per sota del de Barcelona on en aquest mateix temps es va incrementar en un 14% (set € / m2 / mes).  L’informe reflecteix que un dels avantatges per als operadors logístics és que Espanya té un salari mitjà més baix en comparació amb els altres països presents en el rànquing.
Un altre lloc de l’Índex és el vuitè ocupat per Algesires amb 76,41 punts, amb això Espanya és l’únic país que compta amb tres ports en el rànquing europeu, superant Itàlia i Alemanya amb dues ciutats cada un.
Alemanya compta amb Hamburg qualificada amb 79,83 punts i Bremerhaven amb 66,55 punts.  Itàlia per la seva banda té a Gènova amb 70,52 punts i a Gioia Tauro amb 62,76 punts.
Savills afirma que gràcies a la consolidació de la Zona d’Activitats Logístiques del port de Barcelona, ​​a la baixa disponibilitat de metres logístics a la zona centre i al nivell de rendes aconseguit, s’ha vingut incentivant la creació o consolidació d’altres zones com a corredors logístics  .
Tots aquests aspectes fan del territori català una zona de gran interès per als inversors, a causa que ofereix una millor rendibilitat en contrast amb altres ciutats europees.

En què consisteix l’Índex Europeu d’Oportunitats Logístiques Portuàries de Savills

 L’Índex s’elabora a partir de l’anàlisi de l’creixement de el tràfic de contenidors als ports d’Europa, el nivell de desenvolupament d’infraestructura logística actual i futura, els canvis demogràfics i els relacionats amb el mercat immobiliari.  Tot això amb la finalitat de preveure el sorgiment de noves rutes comercials i estimar on augmentarà la demanda logística a 10 anys.
 Espanya està ubicada dins de l’anomenada Yellow Banana ja que forma amb Portugal i França un corredor que permet la connexió entre Lisboa, Madrid, València, Barcelona i París (Le Havre).  Aquest corredor és de gran interès per als inversors.