FGC busca ampliar la seva capacitat operativa en els propers 2 anys

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, FCG, busca incrementar el volum de càrrega en una de les seves principals línies en el tràfic de mercaderies per als propers exercicis.  El salt d’escala en el tràfic de mercaderies es donarà en la línia que enllaça les mines de potassa de Súria i el port de Barcelona.

Per fer això possible, la multinacional israeliana ICL, anterior Iberpotash, va concloure l’ampliació de les seves instal·lacions a l’enclavament català.  ICL Iberia va ampliar quatre vegades la capacitat actual al port de Barcelona amb l’entrada en funcionament de la nova terminal del moll d’Álvarez de la Campa substituint a la situada al moll del Contradic.
 Amb això la terminal d’ICL va passar de 800.000 tones a gairebé quatre milions, gràcies també a les obres d’increment de calat (de fins a 14 metres) efectuades per l’autoritat portuària, per tal d’operar vaixells de 70.000 tones i la càrrega de dos  vaixells simultàniament.
 L’augment de la capacitat operativa de la terminal implica una inversió en material rodant de fins a 44 milions d’euros entre els anys 2020 i 2022. Amb això l’operador català comptarà amb cinc noves locomotores i 66 vagons que incrementaran el parc mòbil fins a completar un total  de nou màquines i 164 vagons.

Capacitat operativa

 Amb l’enfortiment de la capacitat màxima operativa de FCG de totes les seves línies serà possible passar de 12 a 16 circulacions diàries en un lapse de dos anys.  La consolidació de les línies també inclou Cargometro i Autometro que uneix el port de Barcelona amb les plantes de Seat a la Zona Franca i Martorell.
 D’altra banda la nova terminal també doblarà la quantitat de mineral mobilitzat a través de transport ferroviari des de les plantes de Bages fins al port i aconseguir superar el milió de tones anuals.
 Els avenços permetran retirar de la carretera aproximadament 200.000 camions a l’any, amb la qual cosa es calcula un estalvi de més de 10 milions de litres de gasoil a l’any.
 El president de la companyia Ricard Font durant la presentació de l’balanç de l’exercici 2019, ha manifestat que el paper de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en l’activitat de transport de mercaderies no és el de competir amb altres operadors, sinó suplir amb un excel·lent i òptim  servei a les companyies privades on aquestes no aconsegueixen arribar.

 El balanç de FCG de 2019

 Durant 2019 FGC va transportar 283.275 tones de sals potàssiques durant, xifra menor en comparació amb la transportada en 2018 a causa de la detenció de l’activitat de les mines.  Aquesta reducció va ocasionar que més de 20.000 camions deixessin de circular per les carreteres catalanes al llarg de l’any.
 En el relacionat amb el transport de vehicles les dades són millors.  L’operador a través d’Autometro, va moure el 2019 un total de 102.630 vehicles entre Martorell i Barcelona (8% més que el 2018) i mitjançant Cargometro filial dedicada a l’transport ferroviari de components, un total de 1.269 circulacions.