DB Schenker lanza camión de 40 toneladas a base de hidrógeno

DB Schenker llança camió de 40 tones a base d’hidrogen

El proveïdor global de serveis de logística DB Schenker va anunciar que utilitza el primer camió semiremolc d’Alemanya a base d’hidrogen, aprovat per a l’operació regular. El vehicle de càrrega és utilitzat per l’oficina de Colònia per al trànsit diari entre Colònia i Eupen, Bèlgica. D’aquesta manera, DB Schenker va marcar una fita en convertir-se en el primer proveïdor de serveis logístics que opera a Alemanya un vehicle de cel·la de combustible, a la classe de quaranta tones.

DB Schenker lanza camión de 40 toneladas a base de hidrógeno

El camió a base d’hidrogen va ser fabricat per Hyzon, que destaca com a proveïdor global de mobilitat elèctrica. Compte amb operacions als Estats Units, Països Baixos, Austràlia i Xina. D’altra banda, DB Schenker està utilitzant el vehicle com a model de pagament per ús ofert per l’empresa Hylane. Aquesta organització s´especialitza en el lloguer de vehicles comercials neutrals de CO2. Així mateix, la col·laboració entre Hylane i DB Schenker ja compta amb prop de dos anys i inclou projectes conjunts.
Hylane està enfocada a oferir solucions integrals d’hidrogen al sector logístic. D’aquesta manera, minimitza el risc per als seus clients i impulsa la transició de vehicles dièsel a vehicles de zero emissions a la indústria.

Operacions a base d’hidrogen

Representants de DB Schenker han expressat que la posada en funcionament del camió forma part de les accions que fan per assolir els seus objectius de sostenibilitat. Cyrille Bonjean, vicepresident de Transport Terrestre a Europa de l’organització va assegurar que estan treballant per assolir els objectius plantejats de sostenibilitat. A més, ha recordat la importància de cooperar amb empreses innovadores i d’alt rendiment amb mobilitat ecològica.
Per la seva banda, el vicepresident de Transport Terrestre d’Alemanya i Suïssa, Ralf Tobbe, va recordar que la regió compta amb una estructura de tancs ben desenvolupada. Va indicar que l’àrea de Colònia és molt adequada amb aquesta finalitat, alhora que va assegurar que es planegen més motors de tracció d’hidrogen.

Tecnologia provada

Hyzon ha desenvolupat una tecnologia de cel·la de combustible d’hidrogen. El seu objectiu és el subministrament de camions i autobusos de feina pesant sense emissions a clients globals. La intenció de lorganització és mitigar les emissions del transport dièsel a nivell mundial.
Per això, la contribució de l’empresa està enfocada a la substitució de vehicles de dièsel i l’adopció de vehicles elèctrics. Cal recordar que les emissions del transport dièsel són unes de les més grans a nivell mundial.
Entre les seves funcionalitats, el model de Hyzon que està utilitzant DB Schenker compta amb excel·lents requisits previs per al funcionament fiable. Posseeix una autonomia de quatre-cents quilòmetres. La càrrega útil màxima és superior a la dels camions purament elèctrics. A més, la càrrega de proveïment té un procés ràpid d’uns quinze minuts.
Des de Hyzone van destacar el paper pioner que està desenvolupant DB Schenker als vehicles amb energies netes. Van recordar que el seu treball conjunt representa una experiència important per a l’impuls de la mobilitat amb hidrogen a Alemanya i al món.