Tarragona se convierte en un puerto importante para la exportación de coches

Port de Tarragona: entre els tres primers llocs de l’estat per a l’exportació de cotxes segons ANFAC

El port de Tarragona ja és reconegut per estar entre els primers de el rànquing d’Espanya pel que fa a exportació de vehicles, segons l’enquesta avançada per l’Anfac, Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions.
Tarragona se convierte en un puerto importante para la exportación de coches
L’informe dels resultats demostra que Tarragona està en els tres primers llocs de sistema portuari estatal. Es troba per sobre de Barcelona i València que ocupen el primer i segon lloc respectivament en aquesta modalitat de trànsit.
De fet el port evidència els seus avenços amb el creixement en les seves operacions per segon any consecutiu i en els seus progressos en logística marítim-portuària en trànsit de vehicles. Sobre vuit ports espanyols que presten aquest servei, el de Tarragona va aconseguir per sobre de la mitjana de el grup una qualificació de 4,1 sobre cinc.
Segons l’Anfac el rang de valoració de l’enquesta d’entre 4 a 5 punts (qualificació aconseguida per Tarragona), correspon a un nivell entre “satisfactori” i “molt satisfactori”, dins el rang de valors màxims que es puguin obtenir.
L’enclavament tarragoní va registrar moviments durant el 2018 de 191.912 vehicles xifra que va augmentar en 2019 en fins als 206.699 (augment de l’7,7%).

L’enquesta d’Anfac

El qüestionari de valoració de serveis portuaris va ser respost per 16 marques de vehicles. Amb la qual cosa i a partir de les respostes de les companyies consultades, l’entitat europea va aconseguir concloure que Tarragona juntament amb els ports de Vigo i Passatges, van llançar les tres millors puntuacions d’aquest rànquing.
Els principals elements qualificats en l’enquesta i catalogats per l’Anfac com essencials en la prestació d’un servei portuari competitiu segons els nivells de qualitat requerits pels fabricants per al transport marítim de cotxes, van ser:
● Nivell d’implicació de l’autoritat portuària.
● Gestió de tràmits duaners.
● Accessibilitat a port.
● Estat de les zones de dipòsit.
● Promptitud en la gestió i el maneig dels vehicles.
Anfac fa part d’ACEA (European Automobile Manufacturers ‘Association). Aquesta organització representa 15 dels més grans grups europeus d’automòbils, camions, autobusos i vehicles comercials.

El port de Tarragona i els cotxes

Al llarg de la seva trajectòria, el Port de Tarragona ha estat molt vinculat amb el tràfic de vehicles. Fins i tot amb el passar dels temps ha arribat a ser l’enclavament pel qual s’evidencia gran activitat relacionada amb la importació de vehicles des de l’extrem orient, particularment Corea de Sud.
Entre altres tants avantatges és que el port compta amb una excel·lent infraestructura que facilita per complet l’accessibilitat ferroviària a totes les instal·lacions de trànsit de l’automòbil i una posició geoestratègica privilegiada que garanteix un servei constant.
Addicionalment el port de Tarragona compta amb àmplies zones d’emmagatzematge, zona de càrrega per a camions, línia de atracada amb capacitat per a 6 vaixells, servei de taller i distribució de vehicles en terminis realment competitius.
Tot i la pandèmia, el pla d’inversions del port de Tarragona 2020-2024 planeja destinar més de 330 milions d’euros per millorar la connectivitat i accés del port amb la zona centre peninsular.