Retards en (des) càrrega redueixen productivitat del sector transport

Un dels grans problemes del sector són els retards i la pèrdua de temps que es registra en els molls de càrrega i descàrrega de mercaderies. Aquest temps d’espera que els camions i els seus conductors han de suportar generen un impacte directe en la productivitat de les companyies del sector i en la seva capacitat per complir les normatives que regulen la seva activitat.

La quantificació del problema

Un recent estudi de l’American Transportation Research Institute dels Estats Units, va quantificar el problema en aquest país. La investigació que es va desenvolupar durant quatre anys va concloure que els retards afecten no només la productivitat i aplicació de normes, sinó també ocasiona perjudicis econòmics traduïts en compensacions no abonades o en pagaments que no cobreixen els costos.
L’informe estima que un 27,4% dels conductors nord-americans es perjudiquen amb retards de més de sis hores. Aquestes demores la pateixen sobretot les empreses petites de transport, ja que prefereixen esperar per no perdre el client i no reclamar les quantitats justes que se’ls han de pagar. Amb això només busquen poder seguir competint amb altres empreses de transport de major grandària.
Pel que fa al cost que impliquen aquests retards per a les empreses, la compensació per hora de paralització equival de mitjana a uns 63,71 dòlars.

Quin és l’origen de la manca de camioners als Estats Units

La indústria dels vehicles autònoms creix cada dia més, però la seva implementació total és cosa del futur. Mentrestant i en l’actualitat els conductors de camió estan escassejant, fins al punt d’amenaçar tot un país amb paralitzar el transport marítim i en general, la cadena de subministrament.
El problema de la manca de conductors qualificats als Estats Units no és un problema nou, és un assumpte de dècades enrere. A més un gran nombre de conductors està deixant el seu treball en el transport terrestre de mercaderies i prefereixen dedicar-se a tasques de distribució.
En general els conductors nord-americans ja no senten que els seus sacrificis personals siguin compensats per la feina i tampoc reben una compensació justa pels reals quilòmetres recorreguts.
En altres casos després d’un dany mecànic del camió o d’un accident de carretera, els xofers, sobretot els de més edat, prefereixen vendre els seus camions en comptes de reparar-los i retirar-se definitivament de la tasca. Consideren que no val la pena gastar diners en reparacions i que el millor és deixar el negoci.

L’escassetat de camions als Estats Units

Implementació del ELD

L’ELD és un Dispositiu de Registre Electrònic (Electronic Logging Device, ELD, per les sigles en anglès) que havia de ser instal·lat en els camions des de desembre de l’any passat. La normativa exigeix la seva instal·lació per tal que s’aconsegueixi el registre automàtic dels moviments del vehicle, el temps de conducció, els quilòmetres conduïts, la localització, entre altres aspectes.
Aquest mandat ha ocasionat que els conductors deixin de guanyar diners, la qual cosa combinat a les llargues esperes en ports i terminals juntament amb les congestions, fa que els conductors deixin el seu treball.