Uber considera vendre la seva branca de logística

El braç logístic d’UberUber Freight, no està donant els resultats esperats per l’organització, per la qual cosa s’estima que l’empresa està considerant-ne la venda. Entre les opcions que estudia la companyia hi ha l’escissió de la branca de logística com una venda o com una empresa independent que cotitzi a la borsa.

Uber considera vender su rama de logística

Cal recordar que Uber Freight va començar les operacions el 2017, amb un sistema similar al d’Uber, però destinat al sector de transport de mercaderies en camió. D’acord amb alguns informes, els ingressos de la branca de logística d’Uber durant el tercer trimestre del 2022 van assolir un total de 1800 milions de dòlars. Això va representar un creixement del 336% respecte al mateix període del 2021.

D’altra banda, un article del New York Times assegura que per a l’últim trimestre del 2022 Uber va registrar ingressos pels 8600 milions de dòlars. La xifra representa un creixement del 49% interanual.

Branca de logística d’Uber

Per apuntalar al desenvolupament de la branca logística d’Uber, l’organització ha aplicat una de les estratègies més poderoses. Precisament es tracta de la digitalització, en un segment que als Estats Units ha estat ocupat tradicionalment per petits camions que compten amb els clients.

Uber Freight es va dedicar de manera exclusiva a oferir una plataforma per contactar amb els proveïdors de transport amb els seus clients. Si bé hi ha altres plataformes en què els transportistes poden posar els seus serveis per al trasllat de mercaderies, Uber Freights tenia el gran avantatge d’una operatòria reeixida: la mateixa Uber. D’aquesta manera, el mateix sistema s’aplica al transport de mercaderia.

Cal recordar que Uber també va llançar Uber Eats, plataforma que s?encarrega de l?enviament de menjar dins de les ciutats. Si bé tant Uber com Uber Eats han apuntat números a to amb les expectatives projectades, la divisió logística no sembla estar registrant el mateix creixement.

Enviament de mercaderies en descens

Segons dades del portal Bloomberg, el nombre d’enviaments de mercaderies estava en contracció per a finals de l’any passat. La raó és que la despesa de les persones es va centrar al sector serveis, deixant de banda les compres de productes que no fossin de primera necessitat. Alguns analistes asseguren que les obertures després de la pandèmia de la Covid19 no van resultar afavoridores al sector del transport de mercaderies.

Cal destacar que malgrat els números que indiquen que Uber Freights ha deixat guanys, aquests no han estat els esperats. És per això que recentment han acomiadat prop del 3% de la plantilla total de la branca de logística.

A manera de justificació, portaveus d’Uber Freight van assegurar que les previsions del negoci no es van materialitzar de la manera prevista. Així mateix, van assegurar que les contractacions de personal van augmentar durant el 2022, però que no es van aconseguir les metes. També van recordar que els problemes del mercat logístic van impactar a l’organització, a través de la base de clients.